Defibrilatör Aksesuarları Nelerdir?

otomatik eksternal defibrilatör oed cihazı aksesuarları

Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) ile birlikte verilen veya ayrıca edinilmesi gereken belli başlı defibrilatör cihazı aksesuarları bulunmaktadır.

  • OED Pedleri

Tam işlevli OED pedleri, tüm otomatik harici defibrilatörler için çok önemlidir. OED, uygulanacak kişinin göğsüne bağlandığı zaman şoku veren aksesuarlardır. OED pedleri birden fazla kez kullanılamaz, bu nedenle elinizde yedek ped bulundurmak akıllıca olacaktır. Cihaz sorumluları ayrıca OED pedlerinin son kullanma tarihlerini takip etmeli ve süresi dolan pedleri gerektiğinde değiştirmelidir.

  • OED Pilleri

Her taşınabilir elektronik cihaz gibi OED'lerin de bakımı yapılması gereken pilleri vardır. Cihaz sorumluları OED pillerinin son kullanma tarihlerini takip etmeli ve gerektiğinde cihaz pillerini değiştirmelidir. Model farklılıkları olmasına rağmen genellikle bir pilin ortalama raf ömrü 6 ile 8 yıl arasında olup ortalama kullanım ömrü 3 ile 5 yıl arasındadır. Buradaki asıl fark cihazın kullanılmasını gerektirecek bir durum olmadığı takdirde pil değişimi noktasında raf ömrü esas alınır. Fakat cihazın kullanıldığı durumda pil kullanım ömrü esas alınacaktır.   

  • OED Çanta ve Kabinleri

OED kılıfları veya kabinleri cihazınızı korumak için çok önemlidir. Cihazınızın çoğu ortamda meydana gelen genel aşınma ve yıpranmadan korunmasını sağlamak için çeşitli çantalar ve dolaplar mevcuttur. Standart taşıma çantası ile yedek defibrilatör pedi, yedek pil, kullanım kılavuzu ve diğer gerekli belgelerin de saklı tutulması sağlanabilir. Aynı zamanda sunulan yüksek kaliteli çanta ve dolaplar, defibrilatörünüzün gerektiğinde en iyi performansı göstermeye hazır olmasını sağlar. OED kabinleri ortak alanlarda acil durum alanını da belirlemiş olur.

  • Koruyucu Ekipmanlar

İlk yardım ve kalp masajı yaparken dezenfekte etme gibi temel güvenlik ve hijyen önlemlerini hatırlamak hayati önem taşır. Bunun dışında göğüs bölgesinde bulunan aşırı tüy ve kıl, pedlerin yapışmasını engelleyerek defibrilatörün kalbe şok vermesini önlememesi adına traş bıçağı bulunmalıdır. Kullanımdan önce nemli bölgelerin kurulanması iletkenlik açısından önem taşımaktadır. Bu sebeple defibrilatör kabinlerinin veya ilk yardım setlerinin içerisinde kağıt havlu bulunmaktadır. Eldiven, makas ve suni solunum maskesi diğer koruyucu ekipmanlar arasında bulunmaktadır.

  • OED Eğitim ve CPR

Eğitim Defibrilatörleri ilk yardım eğitiminde kullanılmak üzere tasarlanmış olup herhangi bir kalp ritmi analizi yapmayıp, kullanıcı tarafından kumanda ile istenilen senaryo canlandırılabilecek şekilde uygulamaya sunulan bir aksesuardır.

Sonraki gönderi

Defibrilatör Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmelidir?
Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) Nedir?

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.